Kopiëren is niet mogelijk.
logo

Lezingen

Lezingen

Lezingen

Mijn lezingen hebben altijd de mens als onderwerp, gezien door drie verschillende brillen: die van de evolutiebioloog, die van de kunstenaar en – niet in de laatste plaats – die van een nieuwsgierige mens die blijft zoeken naar de beste manier om zich te verhouden tot het leven. Wij mensen zijn door ons vermogen tot taal en cultuur geneigd te vergeten wat ons in biologisch opzicht bepaalt en stuurt. In lezingen en publicaties probeer ik mijn publiek hiervan bewust te maken. Dit bewustzijn kan ons helpen het leven beter te begrijpen.

 

Zelfgekozen thema of 'lezing uit voorraad'

Voor lezingen zijn er twee mogelijkheden: u kiest uit de (beperkte) lijst hiernaast, of u nodigt mij uit om over een door uzelf gekozen thema te komen spreken. Onderwerpen die daarvoor in aanmerking komen moeten uiteraard samenhangen met mijn gebieden van deskundigheid en interesse: biologie, evolutiebiologie, de kunsten, musea, cultuur, menselijk gedrag, psychologie, filosofie en actuele maatschappelijke kwesties. U kunt contact met mij opnemen. Houdt u voor deze lezingen ‘op maat’ rekening met een voorbereidingstijd van minimaal drie maanden. Daarnaast kunt u mij vragen een toespraak te houden bij een de opening van een expositie of andere speciale gelegenheid

HOVO Brabant

Voor Hovo Brabant (Hoger onderwijs voor ouderen) geef ik de cursus 'Het Beest in de Mens' (5 colleges op maandagochtend, startdatum 11 november 2019 in Eindhoven en 6 maart 2020 in Tilburg).
Zie voor meer informatie en inschrijven de website van Hovo Brabant.

Kosten

Het tarief voor een lezing 'uit voorraad' is: € 200,- voor non-profit organisaties en € 500,- voor profit organisaties (incl. BTW). Voor een lezing 'op maat' maak ik graag een offerte voor u.